Kapok dyner

Med en økologisk og allergivenlig kapok dyne fra Cocoon Company kan du være sikker på at få en god nats søvn, uden selskab af husstøvmider og væggelus.

Grundet fiberens vandafvisende og voksbaserede fiberkonstruktion er en kapok dyne det naturlige valg hvis du leder efter en allergivenlig og kemifri dyne til dig eller dit barn, eller hvis du blot leder efter en bæredygtig, økologisk og allergivenlig kvalitets dyne.

En kapokdyne er et 100% naturligt bæredygtigt produkt, og du vil derved være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove.

5 varer

Faldende orden
pr. side

Stort udvalg af kapok dyner

Hos Sejdyner finder du et bredt udvalg af økologiske dyner, silkedyner, bambusdyner samt sommerdyner og helårsdyner lavet af Kapok. Vi går meget op i kvaliteten af vores produkter, når vi sammensætter vores sortiment. Derfor kan du finde et unikt sortiment af luksuriøse dyner til meget fordelagtige priser, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Du kan blandt andet finde et bredt udvalg af sommerdyner og helårsdyner lavet i kapok. Disse dyner er især populære blandt allergikere og veganere, fordi dynerne er både bæredygtige, økologiske og allergivenlige.

Hvad er Kapok?

Mange kender ikke til kapokdyner, som er blevet mere og mere populært i de danske hjem. Kapok udvindes af en frøkapsel på kapoktræer, som gror i tropiske regnskove i Amerika. Træet er helligt i både Syd- og Centralamerika, Indien og Vestafrika. Derfor bliver træerne meget høje. I nogle tilfælde kan de blive helt op til 70 cm. Fiberen, som udvindes af frøkapslen indeholder 80% luft og er mere end 7 gange så let som bomuld. Det er en af de letteste naturfiber i verden, som stadig er varmeregulerende og temperaturregulerende. Fordi kapok er en naturfiber leder det fugten væk, når du får det for varmt, fordi den kan absorbere den overskydende fugt.

Bæredygtige kapokdyner

En af de bedste faktorer ved kapok er at træerne selv smider bladene. Når det er tør sæson vil træet selv smide ca. 400 frøkapsler, der tilsammen udgør omkring 2 kg kapok fibre. Fibrene lægges ud i solen til tørre og tørres herefter i en vindtunnel, for at udskille de fineste fibre. De fineste fibre bliver herefter anvendt til fyld i vores dyner. Der er derfor ikke nogen chancer for at kunne at kunne overhøste træerne. Hos Sejsdyner er vi glade for at kunne støtte op om en 100% bæredygtig produktion. Du kan blandt andet finde helårsdyner og sommerdyner fra mærket Cocoon Kapok, som er GOTS Certificeret i deres fremstilling af kapok bomuld.

Allergivenlige og økologiske kapok dyner

En anden fordel foruden at være 100% bæredygtig er at vores kapok dyner også er 100% økologiske. Det vil sige at der ikke er brugt nogen form for pesticider og insektmidler. Alle naturfibre har deres egen struktur og kapok er ingen undtagelse. Kapok indeholder tilmed et bitterstof, som holder husstøvmider for døren. Det er derfor en god fiber at fremstille allergivenlige dyner af. Alle vores kapokdyner er yderst åndbare og temperaturregulerende. Kapok fiberen har egenskaber, som kan absorbere overskydende fugt, når du har det varmt og lede dem væk fra dig. Du vil derfor kunne nyde en tempereret og tør nattesøvn.

Kapok helårsdyner & sommerdyner

Mange foretrækker at have en dyne, som matcher hver sæson. På den måde kan dynen matche de forhold, som gælder til hver sæson. Om vinteren skal den kunne holde dig varm i flere timer, men også være åndbar og aflede fugten. Om sommeren skal den være let og luftig, så du ikke får det for varmt. Har du derimod anskaffet dig en kapokdyne, vil du ikke få brug for en sommerdyne og vinterdyne, men derimod blot en helårsdyne. De holder dig varm alle tider på året og regulerer samtidig varmen samt holder dig tør alle tider på året.

Vedligehold din Kapok dyne

Mange naturprodukter har godt af naturlig luft. Det er derfor også en god ide at lufttørre din dyne. Det anbefales at man altid vasker sin dyne inden du tager den i brug for at adskille skadelige stoffer. Kapok derimod er 100% naturligt og behøver derfor ikke at vaskes inden brug. Fiberen er god til at optage fugt og derfor kan det være en god ide, at give den 15 min i tørretumbleren et par gange om året. Du kan på den måde holde den let og luftig. Føler du derfor at din dyne er ved at falde lidt sammen, kan du give den en tur i tørretumbleren. Har du brug for at vaske din dyne, er det vigtigt at du ikke anvender skyllemidler og enzymer, som kan nedbryde den naturlige struktur i fiberen.

Write your custom cms block content....... (block identifier 'price_popup_note_content', title 'Price Note' )