Quilts Of Denmark - Edderdunsdyner

Verdens mest luksuriøse dyne - 100% edderdun

Uovertruffen luksus dyne bestående af 100% edderdun fra de allerkoldeste egne i verden. Våret er ligeledes i den allerbedste kvalitet, bestående af en unik blanding af den fineste Kashmir uld og bomuld. Disse fantastiske materialer skaber grundlaget for verdens mest luksuriøse dyne. Modsat andre duntyper griber de små fine edderdun fast i hinanden, så de ikke skilles ad og de klumper derfor heller ikke sammen. Derudover kan man slet ikke mærke edderduns fine små stilke, så dynen rigtig kan krammes og omfavne dig om natten i ren blødhed og luftighed.

3 varer

Faldende orden
pr. side

BÆREEVNE FOR EDDERDUN

De målemetoder som anvendes til andre duntyper, giver et misvisende billede af den reelle isoleringsevne for edderdun. Vi angiver derfor ikke bæreevne for denne type dun. Edderdun er - uden sammenligning - det varmeste og på samme tid letteste råmateriale i hele verden. En edderdunsdyne er tilmed dyrevenlig, da dunene ikke stammer fra slagtede dyr, men i stedet indsamles med håndkraft direkte fra reden. Edderdunene giver en konstant dejlig varme under dynen, imens den stadig er utrolig let og luftigt. Det er nemlig luften i fyldet, som holder på varmen.

EN INVESTERING

En edderdunsdyne er en langsigtet investering. Edderdun holder nemlig meget længere end andre fyld typer til dyner, der er flere eksempler på edderdunsdyner, som er mere end 100 år gamle og som er gået i arv mellem generationer. Når edderdunene er så holdbare, kan man ved generationsskifte efter behov tage edderdunene over i et nyt dynevår, og på den måde får næste generation en helt ny dyne som kan bruges hele livet og gå videre til endnu en generation.

HÅNDSAMLET FRA REDEN OG HÅNDFYLDT I PRODUKTIONEN

Det er en langsommelig og tidskrævende proces at fremskaffe edderdun. Man passer på Edderfuglen og venter til den har lavet sin rede, klækket sine unger og ællingerne har forladt reden igen. Først derefter håndsamles de små fine edderdun fra de efterladte reder. Edderfugle lever frit og i begrænsede områder i nogle af verdens koldeste egne - som f.eks. Island eller den aller nordligste del af Finland - hvilket gør at mængden af edderdun er meget begrænset.

Det er både klimaet, føden, omgivelserne og edderfuglenes liv, som afgør hvor meget dun der er til rådighed om året. Når edderdunene er samlet fra rederne, så tørres og renses de på en dunharpe, dette foregår også i hånden. Det må siges at være ægte håndværk uden sammenligning. Dertil kommer så, at vi også manuelt håndfylder våret med edderdunene i produktionslokalerne i Vamdrup.

CERTIFICERINGER

Edderdunsdynerne er de eneste dyner som vi producerer med rent naturfyld, der ikke bærer DownPass 2017 mærket. Det skyldes at dunene indsamles fra forladte reder, og ikke kommer direkte fra dyrene. Dermed er de dyrevenlige og -etiske aspekter ikke relevant for denne type naturfyld. Når det er sagt, skal man ikke være i tvivl om, at vores leverandører går ekstremt højt op i fuglenes trivsel i netop deres områder - for ellers finder de bare nye redepladser, de lever nemlig det vilde liv som frie fugle. Som man kan se på billederne fra en af vores leverandører, så er der sågar mulighed for at bygge sin rede under tag.

Våret er produceret på en systue i Europa, der er Oeko-Tex Standard 100 certificeret. Da edderdunene er meget kostbare og kun findes i stærkt begrænsede mængder, er det ikke muligt at teste og certificere dunene. Derfor bærer produkterne desværre ikke Oeko-Tex mærkningen. Det samme gælder for Downafresh certifikatet.

Write your custom cms block content....... (block identifier 'price_popup_note_content', title 'Price Note' )