Ringsted Dun

Ringsted Dun har fremstillet en kollektion af dyner og hovedpuder med udgangspunkt i H. C. Andersen's eventyr.

Her får du hovedpuder og dyner i alle kvaliteter lige fra edderdunsdyner som Hyrdinden og Skorstensfejeren, over gåsedunsdyner som Snedronningen og til moskusdundyner som f.eks. Svinedrengen og Klodshans.

Alle dyner og puder fra Ringsted Dun er certificeret med Oeko-Tex® 100 klasse 1, Downafresh® greenline og NOMITE.

RINGSTED DUN - ET DANSK EVENTYR

Ringsted Dun er 100% lavet i Danmark og har eksisteret siden 1947. Deres varemærke er kvalitet, bæredygtighed og godt håndværk. De danske dyne og pude specialister er milepæle foran udenlandske producenter. Det er svært for udlandet at fremstille samme kvalitet, som Ringsted Dun kan levere. Hos ledelsen er der stor respekt for miljø og dyrevelfærd. Derfor gør de meget ud af at mærke produkterne med made in Denmark, for at signalere dette til forbrugeren. Køber du en dyne eller en hovedpude fra Ringsted Dun, så ved du at du har været med til at støtte op om en kortere transporttid og mindre CO2 udledning. Du er også med til at bevare danske arbejdspladser, støtte op om dyrevelfærd og du er sikret at minimumslønningerne og arbejdsmiljøet, er blevet overholdt.

RINGSTED DUN OG DYNER

De største og de stærkeste dun kommer fra europæiske regioner med stort udsving imellem dag og nattetemperaturer. De dun med den bedste isoleringsevne er dun fra edderfuglene. Dernæst kommer dun fra gæs og sidst ænder. Andefjer er også ideelle som fyld, fordi ænder kan holde varmen om natten og har en behagelig temperatur om dagen. Det skyldes et fedtstof kaldet Lanolin, der gør fjerne mere smidige og vandafvisende. Hvis fuglene har levet under optimale forhold, kan man få dun med en bæreevne på op til 13. Fugle fra opdrættere i Fjernøsten slagtes ofte i en tidlig alder og det giver en ringere kvalitet og en kortere holdbarhed på det færdige produkt. Billige dyner og hovedpuder er som regel en dårligere dunkvalitet og produceret i lande, hvor dyrenes velfærd ikke er et bærende element i produktionen. Derfor anvender Ringsted Dun kun leverandører fra Europa.

RINGSTED DUN GARANTERER TOPKVALITET

Hos Sejs Dyner er vi vilde med Ringsted Dun og deres etiske aspekter i forhold til resten af branchen. Ringsted Dun accepterer ikke plukning af levende fugle. Derfor kræver de en skriftlig garanti fra deres leverandører, om at dunene under ingen omstændigheder kommer fra levende fugle. Ringsted Dun er blandt andet også medlem af EDFA (European Down & Feather Association), som er en organisation, der er med til at fremme dyrevelfærden. Alle leverandører af dun skal systematisk registrere, hvor de har købt fuglene, så opdrætterne kan kontrolleres regelmæssigt af neutrale eksperter. Dette system pålægger alle producenter at kunne dokumentere, hvor fyldet er købt, hvor råvarerne stammer fra, hvordan de er ankommet til virksomheden, og hvorledes de er blevet anvendt. Alle dun der anvendes i Ringsted Dun, er fra europæiske leverandører, som er underlagt den strengeste dyreværnslovgivning i verden. Alt fyldet i dyner og hovedpuder er biprodukter fra fødevareindustrien og derfor køber Ringsted Dun fyldet direkte fra slagterierne.

RINGSTED DUN ER MERE END DYNER OG HOVEDPUDER

Den danske virksomhed er medlem af BSCI (Business Social Compliance). Det er en europæisk organisation, som er til for at forbedre vilkårene i den globale forsyningskæde. Organisationen skal overholde deres Code of Conduct, som er 11 punkter inden for etiske, sociale og miljømæssige forhold med specielt fokus på menneskelige hensyn.

VEDLIGEHOLDELSE AF RINGSTED DUN PRODUKTER

Alle dyner og hovedpuder undtagen Edderdunsdynen kan vaskes på 60 grader og tørretumbles efter. Alt bomuldsvåret i dyner og hovedpuder er NOMITE-mærket, der gør dem gode for allergikere. Puder og hovedpuder af kvalitet kan ofte holde i årevis. Men de skal plejes ordentligt. Du forlænger deres holdbarhed, ved at ryste dynen fra forskellige vinkler så fyldet fordeler sig. Er din pude klasket sammen efter en vask, kan du tørretumble den evt. med tennisbolde, for at få banket fyldet på plads. På den måde vil fugten forlade puden og puden, og blive blød og luftig som da du købte den. Du kan også hænge din dyne udenfor til luft. Den må bare ikke få direkte sollys, fordi det skader fedtlaget i fjerene. Ringsted Dun har udviklet et vaskemiddel specielt til dunvask, som renser, men beskytter fjerne. Følg doseringsvejledningen på vaskemidlet og vaskeanvisningen på pudens/dynens etiket.

Write your custom cms block content....... (block identifier 'price_popup_note_content', title 'Price Note' )